Om oss

Om oss

Forkjærlighet for jazzmusikk og Italia

Brødrene Bergh ligger midt i hjertet av Oslo. På Karl Johan, med Spikersuppa som nærmeste nabo.

Brødrene Bergh er et spisested, bar og spisested med en forkjærlighet for jazzmusikk og Italia. Her står det gode liv og matglede i sentrum. Vi er et spisested spesialisert på italiensk pizza, med herlig sprø skorpe og delikat tynn bunn. Er du ute etter forfriskende cocktails midt i sentrum av Oslo har du kommet til rett bar. Våre lydige bartender legger sin lit i å servere herlige cocktails laget med finesse. Brødrene Bergh har blitt en kjent cocktail bar midt på selveste Karl Johan.

Vi har i flere år servert stemningsfull jazz til folket, og er definitivt jazzklubben i Oslo du bør stoppe innom. Vi byr på stemningsfull jazzmusikk, midt på Karl Johan. Hver torsdag inviterer vi til glad, levende jazzmusikk med Simple Jonny’s Easy Jazz Band. Bandet spiller fornøyelig jazzmusikk av høy kvalitet og er et kjent navn på Oslos Jazz Scene. Disse guttene vet hvordan de skal skape god stemning og få deg i godt humør. De gir deg det beste feelgood-låtene fra 1921 til 1949. Klar ferdig jazztid!

I helgene ønsker vi å skape god stemning med musikk, dans og drikke for Oslos nattelivselskere. Vi har live DJ-fester hver fredag og lørdag fra kl. 22:00 til 03:00, der flinke DJ-er sørger for at du kan danse hele natten.

Våre lokaler er store og luftige. Interiøret er varmt og innbydende. Mørkt tre skaper tyngde og eleganse. Baren er uformell og trivelig. Brødrene Bergh er et sted fullt av sjarm og overraskelser. Baren er stor og ligger midt i lokalet, og har et rikt utvalg av smaksrik vin. Her ønskes du et varmt velkommen inn i varmen av våre kyndige bartendere. På Brødrene Bergh kan du nyte et pust i bakken i rolige omgivelser, mens du titter ut på det yrende livet på Karl Johan.

I de varme sommer måneder og langt inn i høsten kan du nyte deilige drikke på vår uteservering. Her er sitter du midt i Karl Johans gate. Nærmere pulsen av Oslo kommer du ikke. Vår uteservering har varmelamper som gjør det lunt å sitte ute, også på en kald norsk sommer dag.

JAZZ

Jazz er en musikksjanger med en opprinnelse i det afroamerikanske samfunn i New Orleans på slutten av 1800-tallet. I 1920 årene vokste jazzmusikken frem og ble en anerkjent og betydningsfull musikals uttrykksform. På 1920-tallet i Oslo lanserte man jazzmusikk og jazzband ved skoleball i Kristiania. I 1930 årene var jazz og livemusikk en av restaurantenes underholdningstilbud. Under krigen var det er forbud mot offentlig dans og jazz, men det stoppet ikke folk fra å praktisere musikksjangeren. Man gikk da under jorden og dannet såkalte «syklubber» (jazzklubber) som spilte jazz og levende musikk.

Nordmenn som har gjort det stor karriere innen jazzmusikk er Bjarne Nerem og Egil Bop Johansen. På 1960-tallet ble Jan Garbarek, Arild Andersen og Karin Krog internasjonalt kjent. Det store jazzkrakket startet på Club 7 i 1963. Etter dette kom det jazzklubber i fleng. I dag er det flere jazzklubber i Oslo sentrum. På Brødrene Bergh inviterer vi til stemningsfull jazz hver torsdag kl.19:00. Kjente jazzartister og jazz entusiaster fyller lokalet med herlig jazztoner. Om du har ekte jazzben, er en ny jazzer eller bare vil besøke en av Oslos beste jazzklubber bør du legge turen innom. Vi serverer deilig vin, forfriskende cocktails og sprø italiensk pizza mens du nyter lyden av jazz som fyller lokalet. Akkurat som et kinderegg, det beste fra tre verdener;)

Se hvordan våre lokaler ser ut


Trykk på pilen for å ta en tour inne hos oss.

Hva skjer?

Bli med på Brødrene Bergh for en funky og sjelfull kveld hver fredag og lørdag i en stilig atmosfære!

Les mer